Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Barackos túrós alagút recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 23 876 alkalommal

elkészítve: 413 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához a tojásfehérjét a vízzel és a cukorral keményre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Egy gáztepsit papírral kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük, és kihűtjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a zselatint vízbe áztatjuk, melegítjük, majd a túróhoz adjuk, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot.
A piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és vékony karikákra vágjuk. Ez őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, kőrbe kirakjuk piskóta szeletekkel, belesimítjuk a túrókrém felét, kirakjuk a lecsöpögtetett őszibarackkal, rásimítjuk a másik fele krémet, majd befedjük a maradék piskótával. Ráhajtjuk a lelógó folpac-ot, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, Másnap szeleteljük.

sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, krémes, túrós- mutatós süti.

Hozzávalók

5 tojás
5 evőkanál víz
5 kanál liszt
5 kanál cukor
kis sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg túró
3-4 kanál cukor
2 vaníliás cukor
1 doboz őszibarack befőtt
5 gr zselatin+ 1 kanál víz
2 dcl habtejszín
pár kanál baracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!