

megtekintve: 23 876 alkalommal
elkészítve: 413 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásfehérjét a vízzel és a cukorral keményre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Egy gáztepsit papírral kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük, és kihűtjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a zselatint vízbe áztatjuk, melegítjük, majd a túróhoz adjuk, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot.
A piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és vékony karikákra vágjuk. Ez őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, kőrbe kirakjuk piskóta szeletekkel, belesimítjuk a túrókrém felét, kirakjuk a lecsöpögtetett őszibarackkal, rásimítjuk a másik fele krémet, majd befedjük a maradék piskótával. Ráhajtjuk a lelógó folpac-ot, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, Másnap szeleteljük.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, krémes, túrós- mutatós süti.
5 tojás
5 evőkanál víz
5 kanál liszt
5 kanál cukor
kis sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg túró
3-4 kanál cukor
2 vaníliás cukor
1 doboz őszibarack befőtt
5 gr zselatin+ 1 kanál víz
2 dcl habtejszín
pár kanál baracklekvár